کارشناس صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی ایران تا آخرین حلقه زنجیره ارزش میرود گفت: مهمترین مشکل در صنعت پتروشیمی ایران خوراک مایع و ال پی جی است که باید برای آن فکری کرد.
گمرک ایران با انتخاب ۱۲۰ شرکت بزرگ تولیدی در قالب طرح فعالان مجاز اقتصادی (AEO) تسهیلاتی همچون ترخیص بدون توقف و حتی بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی کالا برای آنها در نظر گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق معتقد است آنچه در رابطه با ممنوع شدن واردات برخی کالاهای ایرانی به عراق مطرح شده، یک مساله در چارچوب سیاستگذاریهای کلان دولت عراق است که صادرکنندگان ایرانی میتوانند با وجود آن، اهداف خود در این بازار را دنبال کنند.
در حالی که یکسال از راهاندازی سامانه نیما میگذرد، این سامانه عملکرد قابل قبولی در جذب ارز حاصل از صادرات نداشته و باید دید که بانک مرکزی برای این سامانه و جذب ارز حاصل از صادرات از طریق آن برنامه جدیدی دارد یا اینکه باید این سامانه را شکست خورده دانست؟
براساس آمارهای کمیسیون اروپا، ارزش صادرات کالایی ایران به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸، حدود ۹.۵ میلیارد یورو بوده که نسبت به سال قبل از آن تقریبا ۶ درصد کاهش یافته است.
فعالان بخش خصوصی معتقدند تولید صادرات محور همراه با رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان و صادرکنندگان از طریق اصلاح قوانین و مقررات و اتخاذ سیاست های تشویقی تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه ۲ درصد واردات کشورهای همسایه از ایران است، گفت: برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا میزان صادرات به کشورهای اطراف تا سال ۱۴۰۰ یعنی دو سال آینده ۲ برابر شود.
ایران در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۳۹۷ معادل ارزشی ۲۲.۲ میلیارد دلار کالا بدون محاسبه نفت خام به کشورهای همسایه صادر کرده و در مقابل از این کشورها ۱۰.۲ میلیارد دلار کالا وارد کرده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست متقاضیان برای واردات مواد اولیه و واسطه ای بخش تولید از محل ارز حاصل از صادرات را به یک روز کاهش داد و سقف و سابقه برای ثبت سفارش واردات این کالاها را حذف کرد.